кими

Фераритата се оказа най-бързи във втората тренировка преди Гран При-то на Бахрен. Райконен остана на върха на класирането с най-добро време от 1:29:817 мин. последван от своя съотборник Себастиан Фетел, който остана на само 0.011 секунди от него. За съжаление денят за Кими приключи с кола прибрана на платформа в края на тренировъчната фаза, след като отби на безопасно място. Предполага се, че причината за това е не добре закрепена предна дясна гума.

За разлика от първата тренировка по-рано днес, сега и двете коли на Ред Бул бяха на трасето, регистрирайки идентичните 1:30:745 мин. за Верстапен и 1:30:751 мин. за Рикардо. С тях двамата се нареждат на пета и шеста позиция съответно.

Двете места между „Червените бикове“ и Скудерията успяха да заемат Валтери Ботас и Люис Хамилтън, вторият от които излезе на пистата с гуми Медиум, но бързо ги смени със суперсофт. Именно със тези гуми Райконен записа постижението си, докато от отбора предпочетоха Себастиан да покара през по-голямата част от времето с меката смес.

Третата тренировка в Сахир започва утре от 15:00 часа, а квалификацията е 3 часа по-късно същия ден.