Santa Fe

След като VW подготвя T-Roc кабриолет за 2020 г., а Range Rover все още продава безпокривния си Evoque, някои си мислят, че SUV-овете кабриолети са на мода.

Ако живеете в Австралия, можете да си помислите, че Hyundai също са се присъединили към щурата идея. Наскоро бе забелязан Santa Fe Cabriolet в Сидни и за жалост това не е концепт.

Hyundai Australia изряза покрива на 7-местния SUV 2019 Santa Fe, за нуждите на телевизионна реклама. Премахването на покрива позволи на камерата да заснеме подробни снимки на пътниците, разположени на всичките три реда.

Santa Fe

След като снимките приключиха, Hyundai ще съхрани Santa Fe Cabriolet в мазето на австралийската си централа. Вероятно нямаше да разберем нищо, ако не бяха момчетата от CarAdvice.

Те са взели 7-местния SUV за тестдрайв, но той не може да бъде управляван по обществените пътища.

И така, какво е чувството да карате 7-местен SUV кабриолет? Няма да разваляме видеоклипа, но ако Hyundai иска да пусне модела в производство, ще трябва да прецени твърдостта на шасито. Освен това, инженерите биха вградили някакъв сгъваем покрив, но това ще бъде за сметка на третия ред седалки.

2,2-литровият 4-цилиндров турбодизел с мощност от 197 к.с. може да не е най-добрият вариант на задвижване за кабриолета. Турбо бензинов агрегат от Hyundai N серията вероятно ще свърши по-добра работа.