Уникално BMW E30 M3 1988 търси кого да зарадва

M3

BMW M3 с право се смята за една от най-емблематичните коли, които някога са произвеждани. За това говорят и цените на предишните поколения на модела.

Първото поколение M3 E30 е пуснато за пръв път през 1986 година. Снабдено с 2.3-литров или 2.5-литров 4-цилиндров двигател, в зависимост от годината и версията, E30 M3 получава страхотни отзиви и бързо става колекционерски модел. В резултат на това цените достигат небесата и този конкретен автомобил не е изключение. Той се продаде за едва 30 минути.

Това е модел от 1988 г. и е завършен в черен нюанс, официално наречен Diamantschwarz Metallic (диамантен черен металик). Автомобилът запазва повечето от оригиналните си външни компоненти, но включва 16-инчови алуминиеви джанти с гуми BFGoodrich. Прозорците също са затъмнени допълнително.

M3

Перфектно съвпадаща с черния екстериор е кабината, облечена в черна кожена тапицерия, която се намира по седалките и панелите на вратите. Въпреки възрастта на превозното средство, всичко вътре изглежда много запазено.

В това M3 ще намерим 2,3-литров 4-цилиндров двигател, който е възстановен през 2016 г. на цена от 12 600 долара. По време на реконструкцията са заменени фарнитурите на главата, буталните пръстени, обтегачите на веригите, водачите на клапаните и още части. Към този двигател е свързана и 5-степенната ръчна трансмисия Getrag.

Автомобилът в момента се намира в Калгари, Канада. Изминати са 140 000 км, което не е малко. Въпреки това се споменава, че автомобилът е изминал само 200 км от възстановяването на двигателя.