Уникално BMW 635CSi John Player Special

635CSi

Един от първите автомобили, използвали невероятния M88/1 двигател, поставен в първото М BMW – M1, е именно 635CSi.

Въпреки че автомобилът не получава вниманието, което заслужава, също като по-големия си брат M635CSi носи състезателното в себе си. Причината, поради която 635CSi е подценяван не е жестоката конкуренция, а друг спортист на марката – BMW E30 M3.

Двете коли са уникални по свой собствен начин, но днес ще обърнем внимание към по-голямото купе. Машината е абсолютно оригинална, в изцяло състезателен вид, който е представен от Group C боди кит. Той включва огромни раздувки на калниците.

635CSi е покрит с John Player Special лепенки. Дизайнът станал известен още през 80-те години. По онова време е било съвсем нормално спонсорите да са били компании за цигари или алкохол. Въпреки че днес тези реклами са забранени, те подхождат невероятно на по-стари автомобили. Те са една своебразна машина на времето, пренасяща ни в други светове на моторния спорт.

Конкретният автомобил се намира в Австралия. Там малкият 6-цилиндров редови двигател не жъне големи успехи срещу големите V8 мотори на Ford и Holden. В Европа историята е доста по-различна. Това по никакъв начин не отнема магията на 635CSi, както и невероятни звук или чудесно проектираният двигател с отделни дроселови клапи. Оставяме ви да се насладите на клипа по-долу, разкриващ ни тази брилянтна машина. Не гарантираме, че у вас няма да се зароди чувството да искате да търсите и купите такъв модел.