Уникално Audi Quattro от 1985 г. ще ви върне в „Златната рали ера“

Quattro

Ако сте израснали през 80-те години и сте обичали рали, вероятно сте харесвали Ford, Lancia и Peugeot. И все пак, може би никое превозно средство не е по-емблематично от Audi Quattro, първата кола за рали, която приема задвижване на четирите колела в състезателни условия.

Представяме ви уникално 1985 Tornado Red Audi Quattro с 2,1-литров 5-цилиндров турбо двигател и 5-степенна ръчна трансмисия.

Колата е обявена на търг от Bring a Trailer и има навъртени 204 000 километра. Тя се предлага с червен екстериор и черен кожен интериор, плюс няколко нови части като ремъци, водна помпа, амортисьори, спирачки, гуми и др.

Въпреки че има европейски фарове, дизайнът на бронята за Северна Америка е запазен. Моделите на Audi Quattro, продавани в САЩ и Канада, имат по-големи брони с вградени амортисьори. Те обаче не са имали ABS, въпреки че повечето са с климатик и кожена тапицерия – като тази.

Според продавача, климатикът и стереоуредбата работят добре, а круиз контролът е неизползваем. Като цяло интериорът изглежда в много добро състояние.

Що се отнася до 2.1-литровия агрегат, той е бил обслужван преди4000 км, а четиригодишен тест разкрива добра компресия на всичките пет цилиндъра. Както виждате, подобни автомобили не са евтини: настоящата оферта е $ 42,000, въпреки високия пробег на автомобила.