Ако ви се случи да обикаляте улиците зад волана на мускул като Dodge Challenger Hellcat, не се учудвайте като видите напомпани конкуренти да ви премигват за случайна гонка от летящ старт. Пък и няма голям смисъл да се притеснявате от евентуална загуба, тъй като карате най-бързо ускоряващия американски автомобил в момента.

Освен, може би, ако заявката не идва от друг доста сериозен претендент от Европа – BMW M4. Именно такава среща се случва на видеото по-горе, а водачите в двете коли решават, че не е нужно да мерят сили на позволените за това места (наречени писти), а директно правят гонката по улиците на града. Клипът силно ни напомня на друга Американо-Немска гонка, която наскоро ви показахме – тази между Mustang GT и BMW M5 E60.

Трябва да отбележим, че тук нито една от двете коли не идва във фабричната си форма, въпреки че BMW-то съдържа повече модове от Mopar машината.

Ако трябва да бъдем по-точни двойно турбинирания 3.0-литров шестак на BMW M4, който попринцип произвежда 450 к.с., тук е с bolt on тунинг, задължителните настройки и плюс това се движи на бензин Е85.

Що се отнася до Dodge Challenger Hellcat-а, неговият 6.2 литров, компресорен V8 е получил обичайната генерация, заедно с настройка, помагаща на HEMI-то да извлече максимума.