Трябва ли да предпочетете E39 BMW 540i пред E39 M5?

540i
http://www.autogaleria.hu -

Ако сте BMW фен, то със сигурност знаете за E39 BMW M5. Даже някои казват, че това е най-добрата M5 досега, а дори се отива и по-далече заявявайки, че е най-добрият четириврат автомобил.

Дори да не заставаме твърдо зад тези заявления, можем да кажем, че E39 BMW M5 със сигурност е една от най-добрите лимузини. Ако искате да си закупите такъв модел може да се окаже доста сложно. Високото търсене и на практика никаквото предлагане изстрелват цените в космоса. Така че ако искате истинска E39 с V8 мотор, можете да се спрете и на E39 BMW 540i

Този модел е нещо като бейби версия на M5. Двигателят също е V8, но е 4.4-литров за разлика от 4.9-литровия в топ версията. По-слабата версия на модела идва с 282 к.с. и 420 Nm въртящ момент. Далече е от 400 к.с. в M5, но все пак е забавна. И звукът от атмосферния мотор също е невероятен.

540i

Разликата в мощността няма да е толкова осезаема, ако си намерите модел с 6-стрепенна скоростна кутия. Като започнете да качвате предавки със страховития V8-мак и след това да ги връщате бързо, ще забравите за всякакъв дефицит на коне.

Нека не забраяваме, че преди всичко това е E39. Може би 5-тата серия с най-добро управление. Балансът в динамиката и шасито на тази 5-ица отстъпва във всяка следваща. 540i не се отличава от казаното, единствено не е толкова остра като M5. Но пък е и една идея по-комфортна от топ изпълнението.

Това, което прави 540i наистина неустоимо за разлика от M5 е, че се предлага и в комби вариант. Така че всеки вкус да може да е удовлетворен.

540i