добавки за дизел

Ако зададете така въпроса на Гугъл, той най-вероятно ще ви изкара резултати от всевъзможни форуми с безконечни спорове по темата.
Някои собственици на автомобили не минават и километър без да са добавили добавка в дизела на колата си. Други пък са твърдо решени, че единственият ефект от тях идва под формата на плацебо в мозъка на шофьорите.

Истината е, че горивата, които ползваме в нашите ширини не винаги са с добро качество, затова на добавките можем да гледаме като на витамини за автомобила. Те могат да бъдат разделени спрямо предназначението си – добавки за гориво, добавки за масло, антигел добавки, добавки за климатични системи и др. Тези, които се ползват в горивото са добавки за дизел или добавки за бензин. Собствените на дизелови автомобили знаят колко е важно горивната система да бъде чиста и дюзите да останат незастрашени от запушване и последващото изгаряне.

За тази цел се ползват добавки за дизел , които почистват резервоара и горивопроводите.

Ползването на добавки за гориво със сигурност е полезно за поддържането на изправното състояние на двигателя. Преди да използвате която и да е добавка е добре да се консултирате със специалисти.

Още по темата можете да научите в ТОЗИ полезен материал.