jaguar f type

Колкото и да не ви се вярва това е Новият Jaguar F-Type SVR и за да не губите време да търсите разликите във външния вид с този от предходните години, направо ви ги разкриваме. Нови LED светлини – преди и задни и промени по предната броня… това е относно екстериора.

Вътре в купето промените се ограничават до „отслабването“ с 8 кг чрез използването на магнезиеви рамки в седалките и няколко декоративни елементи около централния дисплей InControl Touch Pro.
Всъщност, именно по самата развлекателна система има една нова и готина екстра за хората, които обичат да си прекарват свободното време на пистата. Става дума за приложение, което можете да си свалите директно във вашия Jaguar F-Type SVR и то автоматично наслагва информацията от пилотирането – скорост, обороти, G-force и т.н. върху видеоматериал заснет от GoPro-то ви. Перфектен начин да се изфукате на своите приятели вечерта в бара.

Тъй като механиката на британското спортно купе не се различава от тази в предишния модел, ще ви припомним какво включваше тя. V-образно 8 цилиндрово тяло с обем от 5 литра, произвеждащо 567 к.с. и 700 Нм, което се случва с любезната подкрепа на двата суперчарджъра.

jaguar ftype svr
Въпреки, че задвижването обхваща и четирите колела, това не прави колата скучна за каране. Дори и с помощта на електронните програми за стабилизиране след рязко натискане на десния педал, „опашката“ играе известно време преди асистентите да я „успокоят“. Като цяло намесите на защитните програми са добре преценени и едва доловими и това позволява да поддържате висока скорост в завоите.
Но дори с огромните карбонови спирачки( за 8570 паунда), криещи се под кованите 20-инчови колела плюс настройки на окачването „Dynamic“, трябва да признаем, че естествения хабитат на Jaguar F-Type SVR не е състезателната писта. С маса непонятна за спортен автомобил (1705 кг) усещаето в завои е по-скоро като „подхвърляне“ от ъгъл в ъгъл, което се отразява и на сметката ви в края на трак дея.

SVR се чувства най-добре когато е на пътя, особено ако е извънградски, даже дефиле. Там можете да изпитате истинската наслада от гъвкавото окачване и директната връзка между волана и предните гуми. Новите седалки също допринасят за удоволствието от по-агресивното шофиране.
Като финал ще цитираме Autocar.co.uk, който съветва да изпълните следните точки, ако имате досег поне за малко с Jaguar F-Type SVR: намерете тунел, свалете прозорците, пуснете шумния режим на генерацията и се наслаждавайте на звука тип а ла НАСКАР докато ви прокървят ушите.