Вероятно не сме останали много ентусиастите, които не очакват от колата си просто да ги закара от точка А до точка Б, а да изжевеем истинска емоция с нея. В този ред на мисли ще ви представим три типа автомобили, които знаят как да задържат усмивката на лицето ви.

Автомобилите за които ще говорим не се определена марка, модел, скъпи или евтини. Те са три коренно различни типа, но повярвайте ни, имате ли шанс да се метнете на тях дори за едно кръгче, то не го изпускайте.

Автомобил със задно предаване

Класика! Автомобилите със задно предване стават все по-малко, а това ни кара да ги обикваме все повече. Със сигурност задното предаване не може да гарантира най-доброто сцепление на пътя, така че ако не разполагате с много коне трудно ще сте най-бързите. Идеята обаче е съвсем друга, а именно управлението на автомобил, който се задвижва само от задната ос е невероятно. Ако знаете какво правите зад волана, всеки завой може да се превърне в истинско забавление. И не говорим за завои от типа „Батка с Е60 влиза с вратите в Студентски град и събира спирки, колчета, бордюри и марсианци“, а по скоро да се насладите на разумното владеене на автомобила на някой красив криволичещ път. Разбира се, ако отворите някой от сайтовете за автомобили втора ръка, ще видите такива със задно предаване на цена между 800 лв. и половин милион, но ако наистина сте решили, че вашата кола ще е такава, то със сигурност ще има нещо, което да се впише в бюджета ви.

Джип

Говорим за истинска Off-Road звяр, а не за някой модерен SUV. Джип с който влизате в гората и знаете, че единственото, което ще ви спре е лавина или избухването на вулкан. Проходима машина, която разполага с всичките и нужни атрибути – високо окачване, блокажи на диференциалите, бавни скорости и т.н. Чувството да знаете, че можете да минете отвсякъде е просто невероятно. Няма нищо по-приятно от това да съберете няколко приятели да напълните багажника с мръвка (Все пак сме мъже и ядем драно, а не брано :D) и да се качите някъде, където няма да пречите на никой слушайки 8-мата симфония на Бетховен!

Кабрио

Имате ли шанс, скачайте смело! Кабриото определено е кола за авантюристи. Интересното при този тип автомобили е, че дори да сте от шофьорите, които обичат по-агресивния стил на каране, в кола без таван ще може да се насладите, дори карайки с 40км/ч. Няма нищо по-приятно от това да усещате вятъра, да чувате двигателя на автомобила си и да се радвате на заобикалящата ви гледка от всеки един ъгъл. Впрочем, друг голям бонус на кабриото е, че може да го комбинирате перфектно с някой от предишните два типа автомобили. Не малко автомобили със задно предаване и сериозни Off-road машини се предлагат и във вариант без покрив. И все пак не забравяйте, че колкото и плюсове да има кабриото, то има и неща с които трябва да внимавате. Често по-старите кабриолети имат проблеми със свалящите се тавани и е възможно при по-силен дъжд да се окажете в нещо, като подвижен аквариум. Освен това трябва да се съобразявате, кога и къде ще остане под открито небе. Повярвайте ни, няма нищо по-неприятно от това да сте облекли новите си дрехи, да сте сложили „гъзарските“ очила и някой Икарус да избълва изгорелите си газове право в лицето ви…