Този VW T5 с двигател от Porsche и ункален интериор е нашата представа за ван

T5

Renault представи интересен миниван проект с Espace F1 през 1994 г. Оттогава миниваните стават все по-популярни сред тунинг компаниите, които искат да създават машини с висока производителност. Този Volkswagen T5 Kombi е един от най-добрите, които сме виждали.

Автомобилът, който в момента се продава от Autohaus Schiemann в Mobile.de в Германия, напуска фабриката като всеки друг К5 през 2004 г. Според обявата, той е претърпял инцидент и тогава вероятно собственикът решава да го направи неповторим.

Мощността се осигурява от 3.6-литров атмосферен 6-цилиндров двигател от Porsche 911 996, който претърпява модификации, за да предложи 638 к.с. Скоростната кутия към него е 6-степенна ръчна. След това собственикът явно се е вдъхновил от McLaren F1 и премества шофьорската седалка в центъра на кабината, като напълно променя таблото в процеса. Виждаме и състезателна седалка от карбон за водача и четири допълнителни седалки за пътниците отзад.

За да се гарантира, че Т5 с агрегат от 911 може да спира толкова бързо, колкото ускорява, той разполага с 6-бутални спирачни апарати Brembo отпред и 4-бутални отзад. Виждаме и специални 19-цолови джанти в комплект с гуми Michelin Pilot Super Sport, които залепят автомобила на пътя. Той е боядисан в същия зелен нюанс като Porsche 911 GT3 RS поколение 997.

Ванът не е евтин. Всъщност цената му е 155 500 евро, правейки го по-скъп от настоящото 911 Turbo. Но пък е единствен и това го прави толкова уникален.