биткойни

В случай, че не сте запознати какво е биткойни, даваме кратко разяснение. Виртуална валута, чиято обменна стойност расте главоломно през последните години. И под главоломно имаме предвид скок от 2000 до 10 000 долара за биткойн само за 2017 година. Е… явно това е достатъчно основание за някои хора да предприемат крайни мерки за сдобиване с няколко виртуални монетки – като например този мъж, който е пуснал за продажба златния си Rolls Royce Ghost.

Обявата е публикувана в AutoTrader и в нея е описано, че собственикът е готов на сделка срещу 117 995 паунда ($159 600) изплатена единствено в криптовалутата. Това на практита е първата подобна обява за продажба на автомобил в Обединеното кралство.

Според редакторския директор на AutoTrader Ерин Бейкър не е изненада, че все по-често ще ставаме свидетели на разплащане чрез биткойни, имайки предвид нарастването на стойността му сред валутните пазари. Въпреки тенденцията, Бейкър заяви, че не се обмисля възможността за добавяне на крипто разплащане като опция в сайта в близко бъдеще.

Що се отнася до самия Rolls Royce Ghost, той има някои специални екстри като например, копринено златното му покритие, регистрационната табела ‘007’, камери за 360 градусов изглед, адаптивен круиз контрол, автоматично спиране при опасност и дори безплатна телевизия.