Когато чуем Rolls Royce се сещаме за елегантно и свръхлуксозно возило. В случая обаче екземпляра е силно модифициран и повече прилича на робот убиец, отколкото на издържано лъскаво возило.

Все пак, ако искате кола която да гърми, бучи и да ви вози ужасно бързо, то това е страхотен избор. Освен това едва ли ще останете незабелязан. Колата е създадена от Корбин Гудлин и, както самият той казва, това не е обичайната лимузина, а по-скоро бегачка, която с лекота ще ви вози с „вратите напред“.

Едва ли ще се понрави на вкуса на повечето хора, като се има предвид, че много от въздуховодите и дори турбопътищата са изкарани извън автомобила, но определено е нещо, което не срещаме всеки ден. Не сме сигурни, че е много практично и безопасно, но радиатора е изкаран под багажника, а интеркулера ниско пред предната броня. Да! Лежащите полицаи и родните дупки ще са сериозен проблем, но какво да се прави… Джантите пък са 19 инчови и са взети директно от Porsche Panamera.

И все пак цялата тази ексцентричност трябва да вози нещо подобаващо под капака си. Така и се е случило. 6.75-литровият агрегат е турбинаран, като е поставен twin-scroll турбокомпресор. Задният диференциал напомня този на родните Е36-ци, а именно – заварен е. Скоростната кутия пък е 4-степенна и е заета, не от какво да е, а от пикап – Ford F250.

Ако все пак този откачен проект ви е харесал, няма да смисъл да се опитвате да си направите същия. Тъй като Rolls Royce -ът се продава на търг в „Bring A Trailer“.