amg g63

Стандартните G-класи се чувстват почти неразрушими. От самото тегло на вратите до твърдата возия, всичко се усеща като шофирането на едно цяло парче стомана. Но все още не сме сигурни дали джипът на Mercedes би могъл да ви защити от куршуми. Това е мястото където се появяват канадските ентусиасти Inkas, чиято бронирана стреч G-класа струва $1.2 млн.

Това AMG G63 е качено на техния сайт и в спецификациите се споменава дължина на междуосие от 437,38 см, което е с цели 152,4 см повече от това на стандартното ‘G’. Интересното е в това, че бронята му може да издържи силата на куршум 7.62 мм или взрив на граната.

g63 amg

Дължината на междуосието може би е малко в ущърб с ъгъла на завиване, но все още бихте могли да се измъкнете от кофти ситуация на пътя или извън него, благодарение на високия клиренс, 4х4 системата и 5,5-литровия двойно турбиниран V8. С две думи ще се нуждаете от „Големия взрив“, за да преместите този брониран AMG G63 имащ масата на умираща звезда.

Както и при повечето модифицирани от тунинг ателиета SUV лимузини, този G-Wagon далеч не приключва само с малко повече балистична бронировка и височина. Inkas са се постарали интериорът му да заприлича на малък модерен театър, благодарение на окачения 4K Ultra HD телевизор и Apple TV. Сгъваемите седалки са с алкантара, а барът под телевизорът е с охладител. Светлините и подсветките до главата на пасажерите пък са регулируеми и са предназначени да симулират реална слънчева светлина.