Jeep Wrangler и Dodge Viper са две от иконите на американското автомобилостроене. Двете коли са съвършено различни, но са едни от най-добрите в класа си. Какво става обаче, когато направите кръстоска между двата модела? Еми…резултата е очаквано зашеметяващ.

Това което ще видите на снимките е един Wrangler, който е претърпял коренна промяна. Това не е първият „engine swap“ проект за който ви разказваме, но определено е един от най-впечатляващите. Като се замислим, въпреки, че това далеч не е най-новият Wrangler, то определено, дори последният модел изглежда някак скучен до него.

Бърз поглед под капака на червеното „чудовище“ разкрива неговата нестандартност. Там се крие впечатляващият 8.3литров V10 агрегат от Dodge Viper. Той пък от своя страна изпраща цели 500к.с. към четирите колела на машината. Разбира се, за да и успешен един „engine swap“, далеч не всичко свършва с монтирането на новия агрегат. Спирачната система е изцяло подобрена, като са сложени по-големи спирачни апарати и дискове. Окачването също е изцяло преработено, а предната ос е силно модифицирана. Трансмисията пък е изработена изцяло по индивидуална поръчка.

Впрочем ако си търсите сериозна Off-road машина, а парите не ви притесняват, това е страхотен вариант. Автомобилът се продава в ebay, а цената, която търси собственика е 52 000 долара. Което всъщност не е чак толкова неразумно, имайки предвид частите и труда вложени в проекта.

П.С. Ако имате интерес, ТУК може да намерите обявата.