fto

По принцип имаме навика да ангажираме вниманието ви само с красиви автомобили и пълноценни статии с информация. Е, този път е изключение – няма да видите или прочетете нито едно от двете, защото това Mitsubishi FTO от 1995г. е едно от най-грозните неща, които сме срещали. Най-малкото защото прилича на жена, претърпяла неуспешна, опозорителна пластична операция.

Моделът FTO е популярен спортен автомобил от деветдесетте с предно предаване, който е изнасян от Япония за пазарите в Австралия, Великобритания и Нова Зеландия (страните с обратна дирекция на волана). Този индивид в случая е именно от Австралия, но за съжаление е претърпял нещо, което според нас е всичко останало, но не и тунинг, както го нарича продавача.
Цветовата схема на тялото, включваща преплитане на розово, синьо, лилаво, черно, сиво и бяло е най-малкото безвкусна, а огромните хромирани джанти биха прилепнали идеално на някой рапърски Hummer H3 „фром дъ хууд“. Като обърнем внимание на височината на монтираните върху тях гуми и клиренса на купето, съвсем отговорно ви заявяваме, че можете да забравите всякакви притеснение от наличие на камъни в бъбреците.

Салонът също е „кастъм“ ! Тапицерията е изпипана в комбинация от чисто бяла кожа и по-тъмен плюш, които са използвани и в облицовката на вратите.
Честно казано целият „тунинг“ по това иначе приятно Mitsubishi FTO ни напомня силно на годината 2006 и филмът Tokyo Drift, припомнете си онзи зелен VW Touran от 2005 г. и лилавото му космато табло.

Ако все пак „дизайнът“ по купето и интериорните разцветки се припокриват с вкуса ви, имаме добри новини за вас – колата се продава… и то за напълно скромните 3999 долара.