m4

В свят доминиран от суперавтомобили с над 700 к.с. и хиперкари с над 1500 к.с., коли като BMW M3 и M4 понякога рискуват да бъдат пренебрегвани.

В наши дни едва ли ще стреснете някого чак толкова, като застанете на старта с нещо като това ярко зелено BMW M4 Coupe. Едва ли! Но трябва да отбележим за пореден път, че BMW никога не се е стремял да доминира на правата отсечка.

Изложен на фирмения щанд на шоурума в Абу Даби, този „радиоактивен“ звяр улавя погледите на публиката с M Performance кита, карбоновите компоненти, изпускателната система на Akrapovic и искрящо жълтитие спирачни апарати.

В кабината също преобладават елементите от въглеродни влакна, както и облицовка на волана и ръчната от Алкантара. Зеленият цвят е пренесен в интериора чрез шевове по седалките, корите на вратите, облегалките за ръцете и таблото. Честно казано заводските интериори на BMW не слизат от конвейра кой знае колко по-спортни от този, освен ако не се качите в истински DTM автомобил, в чийто салон ще заварите само седалка, волан и педали.

Освен че е супер красиво това M4 Coupe е и бързо. Достатъчно, че да се бори с конкурентите си Audi RS5 Coupe и Mercedes C63 AMG Coupe. Това означава, че разполага с 431 к.с. и 550 Нм въртящ момент, помагайки му да се изстреля от 0 до 100 км/ч за скромните 4,1 секунди.