Audi Drift

Когато чуете за силно модифицирано Audi, каква е първата ви асоциация? Вероятно – драг в Европа, но не и дрифт в Япония. Е, дори и да не ви се вярва, именно такъв е случая с тази A5-ца.

Ако подобен проект се бе появил някъде на европейската сцена, със сигурност щяхме да сме заинтригувани, но Audi да вземе участие в японския дрифт шампионат е нещо колосално. Всъщност казваме Audi, но това е по-скоро едно мултинационално тунинг произведение. Купето идва от Инглощат, двигателят е американския LSX, локацията Япония, а дисциплината запазената марка на местните – дрифт!

Всъщност не сме сигурни, дали бегачката ще допадне на всички Audi фенове. Все пак липсват предни полуоски, което означава, че A5-цата е казала довиждане на емблематичното Quattro и здравей на задното предаване. Но не бъдете прекалено осъдителни, все пак говорим за дрифт машина.

Предният капак на Audi-то крие един от най-популярните engine swap-ове. А именно V8-ака на Chevrolet – LSX 454R с обем от 7.4л. и мощност от почти 800 конски сили. Както вероятно се досещата ъгълът на завиване е сериозно увеличен, а окачването е поверено на Bilstein. Бодикът е вдъхновен от DTM, но значително по-раздут и агресивен.

Японците ще направят дебют на машината си по време на следващия етап от Formula D в Сузука. Плана на екипа е да удвоят мощността на A5-цата до началото на следващия сезон.