формула е

Независимо дали ни харесва или не едно е ясно – Формула Е е факт вече от над две години. И като първи мащабен електрически моторен спорт той се развива все повече под егидата на ФИА.

Следователно болидите също претърпяват промени през всяка изминала година, а за да ви го докажем, ви представяме най-новата разработка на SRT, макар да няма нищо общо с Dodge Viper SRT. Трите букви са съкращение от Spar Racing Technology, a концептуалният им модел на снимките е SRT05e.
формула е
Това се явява вторият модел на компанията след SRT01e, който се използва от всички отбори и както се вижда разликите във външния вид са многобройни. Отново имаме закрити гуми, този път не частично, а аеродинамиката е като открадната от фантастичен филм. Забелязваме, че Спарк Рейсинг са сложили защитна преграда (Halo) пред кокпита, каквато Ред Бул предложи да се използва във Формула 1.
формула е болид
Инженерите на този футуристичен електрически болид обясняват, че работят и върху удвояването на изминатите километри с едно зареждане, което ще премахне нуждата от смяна на акумулатор в средата на състезанието.
Няма подробности все още за техническите характеристики на SRT05e, но ето някои данни за сегашния модел във Формула е SRT01e:
Макс. скорост: 225км/ч
Мощност: при квалификация 200 кВ (270к.с.) , при състезание 150кв (202 к.с.)
Ускорение: 0-100 км/ч за 3 сек.
Тегло: 890 кг