Това ли е дългоочакваното 488 GTO?

Не е тайна, че Ferrari работи върху подобрен вариант на 488 GTB и сега изтекоха снимки, които показват бъдещия суперавтомобил 488 GTO.

Тази снимка показва два модела 488 GTO вероятно, в гараж, едното от които носи бяло покритие над ревизираните панели по купето. Pредният край на втория прототип е оставен на показ.

В сравнение с настоящото 488, суперавтомобилът със средноразположен двигател получава нова предна броня, която включва по-големи въздуховоди за въздух и някои черни елементи. Фаровете също са променени за по-голяма агресия.

Според някои източници новият модел ще бъде наречен Ferrari 488 GTO. Наименованието „GTO“ е било използвано само три пъти в историята на компанията и дори F12tdf не е смятан за достатъчно специален, за да получи честта да го носи.

Какото и да се нарича новият модел, можем да очакваме типичните промени, които се срещат в хардкор моделите на Ferrari. Сред тях ще бъдат модификациите на 3,9-литровия V8 с две турбини, който ще произвежда повече от 700 к.с. и въртящ момент от 813 Nm. Освен това, ако Ferrari иска автомобилът да има някакъв шанс срещу могъщия McLaren 720S, ще трябва да се наложат мерки за намаляване на теглото.