tesla shooting brake

Tesla Model S е един от най-желаните автомобили, спечелил феновете си с невероятно ускорение, лукс и комфорт. Отгоре на всичко е и свръх икономичен, тъй като се движи на ток. Но… има един недостатък. Той не съществува в комби версия, а това е проблем, ако сте стопанин на няколко кучета.

Такъв е случаят с предприемача собственик на тази синя Tesla и няколко пудела. За да може да транспортира животинките си в багажника на колата, се налага да даде поръчка на британската фирма за каросерии Qwest да преобразуват формата на Model S от седан в Shooting Brake. Изпълнителният директор на базираната в Норфолк компания работи по проекта вече една година и мисията е към своя финал, като за завършване остава само сглобяването на интериора.

Цялата нова задна част на автомобила е карбонова, като делото е на фирма, която създава голяма част от елементите в колите от Формула 1. Въглеродната задница е свързана към алуминиевото тяло на колата, създавайки по-висока покривна линия и съответно значително увеличава товарния обем на електромобила.

Цената на трансформацията в случая е 70 000 паунда без да включваме стойността на самия автомобил. Истината е, че за още 10 хиляди можете да си закупите Mercedes-AMG E63, в което да карате пуделите си, но явно екологията е преди всичко за този мъж!

За момента не е известна информацият за последиците върху аеродинамиката на колата, но Qwest целят да подобрят рекорда за най-бързо ускоряващ шутинг брейк автомобил. За да стане това факт ще трябва да бият времето на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid от 3.4 секунди до 100 км/ч.

След това можете да цъкнете ТУК и да видите още един интересен проект – Tesla Model S катафалка.