bmw e38 m7

Това е точният пример за правилно премерен суап тунинг и перфектно подбрани за него компоненти и едва ли съществува фен на марката, който ще се възпротиви на думите ни.

BMW може би никога не са предлагали М7 в чистата версия, която разбираме под буквичката „М“, а тази модификация, показана на търга тук, със сигурност се доближава именно до това, което бихме нарекли BMW E38 M7.

Превъзходните пропорции на Е38 съчетани с възможно най-подходящото за купето задвижване на марката и максимално изчистената външност превръщат екземпляра в автомобила, за който бихме си профукали и последното пени.

bmw e38 m7

Настоящият собственик купува колата в оригиналния Alpine White цвят през 2016 в напълно стоков вид и след известна доза трансформации днес я продава на търг с навъртяни едва 53 500 мили на одото.
Въпросните трансформации включват пълен ребилд на 4.9-литровия S62 V8 мотор, монтиране на ESS компресор, 6-степенна механична скоростна кутия, разбира се по-големи спирачки и като за капак – диференциал с ограничено приплъзване от E39 M5.

bmw e38 m7

Освен всичко това, уникалната седмица лежи върху модерно окачване Bilstein, а височината се диктува от пружини H&R. Познавачите от вас ще се зарадват да чуят, че полуоските са свалени директно от 750i, сменена е също и стабилизиращата щанга, както и че задният мост е напълно реновиран.

В салона също е играло стилното въображение на собственика в също толкова премерени дози. Оригиналният бежав кожен салон е елиминиран, а на негово място, от специалист, е „опъната“ чисто нова карамелена кожа. Воланът и инструменталната конзола са взети от E39 M5, а най-интересното е, че колата разполага с инфо-развлекателна система iDrive, за която в обявата е отбелязано, че е напълно функционална.

В момента на писане на статията, цената за това BMW E38 с S62 компресорен двигател беше 40 000 долара, но до края на залозите остават 3 дни, в които сме сигурни, че сумата ще набъбне значително.
Чупете касичките!