йон олсън

Не може да не сте чували за екстревагантния шведски скиор Йон Олсън или ако не сте, то тогава със сигурност сте виждали поне някои от страхотните му коли. Те винаги се открояват с това, че са облечени в зимен камуфлаж (все пак човекът е от севера), имат много конски сили и са… ммм страхотни.

Най-известния от проектите на Олсън е неговото Audi RS6+ ABT, който по някакво изключение не е с камуфлаж, а е черно-бяло (буквално половината е черно, половината бяло), о да и има 1000 к.с.
Днес обаче ще ви запознаем с още по-щурата му играчка – Rolls-Royce Wraith от 2015-та, който е всичко друго, но не и изтънчената британска луксозна „каляска“ свикнала да препича полираното си до блясък тяло пред портала на огромно имение в Уелс. Не!

Rolls-ът на Йон Олсън е огнедишащ викингски дракон с 810 к.с. огромни черни джанти, тъмни стъкла и туристически багажник на покрива в който се намират тубите с допълнителния бензин и реактивният сърф на шведа. Да, правилно прочетохте, на покрива на колата се вози карбонов сърф с реактивен двигател… шведите са рядка порода.

йон олсън

За още по-агресивна фасада, Олсън е инсталирал 6 броя допълнителни LED светлини – 2 в предната решетка и 4 на тавана. Обяснението му за това е: „Аз идвам от Северна Швеция, а там караме ски и през нощта“, после допълва, че именно в лампите се е влюбил баща му когато видял колата.
Британският автомобил лежи на 24 инчови джанти обути в гуми George The Rolls – така Йон е кръстил и колата си. Минавайки по-назад можете да видите и по-скоро да чуете рева на мотора през чисто новата Quick Silver изпускателна система, а над нея в багажника се помещават комплект куфар и раница от специалната модна колекция на спортиста – Douchebags. Разбира се в цвят зимен камуфлаж – сори!

На финала на видеото публикувано по-долу ще мернете и готини кадри с много дим и пушек от задните гуми на George The Rolls, а това което ни шокира е, че дори и голф количката на Йон Олсън е в зимен камуфлаж – какво му е на този човек ?!?