volvo

До момента сме ставали свидетели на всевъзможни опити за преобразуване на даден модел автомобил в друг и смеем да кажем, че резултатът в 90% от случаите е плачевен, а смисълът от цялата дейност ни е стоял като огромна въпросителна.
Един от любимите примери за направата на ‘кастъм’ МПС е с този африканец, за когото ви споделихме преди доста време.

Но проектът, за който ще ви разкажем сега е доста различен от вижданите до момента и определено е в пъти по-сполучлив. Дори сме сигурни, че на пръв поглед не бихте могли да разпознаете реалния модел на колата, гледайки я само отвън. А тя е BMW E36 M3, чийто собственик е решил да я превърне в красиво Volvo 162 Coupe.

И крайният резултатът е феноменален! Дизайнът на автомобила изглежда безкрайно изчистен, изобразяващ високото ниво на работа, което определено печели овациите ни.
Разбира се феновете на двете марки, особено тези с по-набито око, биха разпознали някои детайли в пропорциите на колата, издаващи тайната, че под тялото на Volvo-то се крие нещо не толкова шведско. Особено в задните две трети на ‘опашката’, където навирената задница и странични прозорци „намекват“ за измамата.

Влезете ли в салона – мистерията е разгадана напълно. Финландският собственик е оставил напълно оригиналния салон от BMW E36 M3 непокътнат с изключение на една емблема Volvo залепена за М3-ковия волан всякаш нашега. Дори на праговете още пише M3!

Въпреки че липсва информация за това какво се крие под капака на BMvo-то, предполагаме, че собственикът е имал благоразумието да остави работата в ръцете на немския редови шестак с 282 к.с. Ако искате да научите още подробности за страхотната миграция, можете да погледнете темата във форума на Retro-Rides или оригиналния пост на собственика във Volvo Racing Club Finland, ако сте на ‘Ти’ с финландския.

И така… какво мислите за това красиво BMW 162 E36 Coupe M3 Volvo ?