Тази Toyota 86 ще обърне представите ви за аеродинамика

86

От момента, в който Toyota 86 стартира през 2012 г., тя е сред любимците на тунинг компаниите, получавайки агресивни бодикитове и ненормални спойлери. Тази 86, създадена от Forgestar Wheels, е една от най-лудите, които някога сме виждали.

Първото нещо, което ще забележите в нея е Rocket Bunny бодикита, изключително популярен главно заради 86 и Nissan GT-R.

Комплектът включва нова предна броня, в която новите LED дневни светлини веднага хващат окото. Освен това виждаме емблематичните раздути калници, както и остър преден сплитер и канарди, които вероятно биха могли да отсекат дърво. Колкото и откачена да е предната част на автомобила, отзад става страшно.

За начало, виждаме задното крило, по-високо от тавана, подходящо за състезателна кола. За да станат нещата още по-екстремни, има и голям спойлер, излизащ от багажника.

По-надолу, от двете страни на огромния дифузьор имаме по три перки. Не сме убедени в това колко са функционални, но със сигурност изглеждат заплашително.

Някои от останалите части, които разграничават този модел от всички останали, са широките странични прагове, черните джанти и предния капак, който с удоволствие би рендосал нископрелитащ гълъб.

Не сме сигурни дали колата е претърпяла някакви механични промени, но би било жалко, ако все още разполага със стоковите 197 к.с. от 2.0-литровия си мотор.