Смята се, че тази Tesla Model S P85, който гледате, е Tesla-та с най-голям пробег на земята (с изключение на Roadster-а на Мъск, който в момента плава в космоса…). Автомобилът съвсем скоро чукна 1 000 000 км.

Собственикът Хансйорг Геминген купива своя червен Model S P85 през 2014 г., за да го присъедини към първото поколение Tesla Roadster. За да отпразнува седемцифреното число, той се отби до квартал в Щутгарт, Германия, където бе посрещнат от фенове на марката и представител от Книгата на рекордите на Гинес.

В разговор с Edison Media, Геминген потвърди, че неговата Tesla е претърпяла много ремонти, за да остане свежа. Най-важното е, че се нуждае от смяна на батерията на 290 000 км и е преминала през три различни електрически мотора. За щастие, всички тези основни резервни части са покрити от гаранцията на електрическия седан.

За да се гарантира, че батерията оцелява възможно най-дълго, Геминген никога не си позволява да я изтощи напълно, нито да я напълни над 85%.

Собственикът не планира заслужената почивка на своя Model S. Геминген има амбициозна цел да достигне 1 милион мили (1,609 344 км) и тогава ще ипрати електромобила си в Щатите.

Очевидно този шофьор обича да кара. Неговият Roadster има навъртени 620 000 км.