Тази Opel Astra крайно неуспешно заблуждава, че е Audi R8

Astra

Интернет ни изумява с всеки изминал ден. Сега ще ви покажем нещо, което не е за хора със слаби сърца. Това е една малко по-нетрадиционна Opel Astra G.

Намерена в OLX Румъния, обявата я описва като „уникална“. Собственикът заявява, че е инвестирал много пари в нея. Произведен през 2004 г. и със 101 000 изминати километри, компактният седан е в много добро общо състояние. Що се отнася до финансовата част, той струва 2 500 евро, което е повече от някои Astra модели, направени в началото на 2000-те.

Автомобилният миш маш разполага със специален бодикит, който се опитва да възпроизведе външния вид на Audi R8. Намираме доста нови или модифицирани компоненти – от броните, решетката, страничните прагове и калниците, до фаровете и четворните изпускателни тръби. Според обявата, джантите са 19-цолови, но всъщност изглеждат по-малки. Всичко е боядисано в червено и контрастира на черните елементи.

Изображенията с ниска резолюция затрудняват погледа вътре, но се казва, че кабината има подобна цветова схема, като очевидно червената и черната кожа преобладават. Обновленията допълват иначе много постния списък на оборудването, който включва електрически прозорци и сензори за паркиране.

Мощността идва от 1,8-литровия бензинов двигател, настроен да осигурява 170 конски сили, съчетан с 5-степенната механична скоростна кутия. Това е доста далеч от 5,2-литровия V10 с 611 к.с. в най-новото R8 Performance.