С кого ли ще работи Toyota за евентуално бъдещо MR2?

MR2

Toyota построи GT86 в партньорство със Subaru. След това се появи широко обсъжданата Supra, която е близнак с BMW Z4. Дали това няма да даде стимул на компанията да възкреси още една емблема? MR2??

От години има съобщения, че Toyota може да съживи емблематичното MR2, но никога никой и не чу потвърждение на подобна информация. Дали се работи по такъв проект, за съжаление няма кой да ни каже.

Въпреки това, Auto Industriya имаше възможността да попита главния инженер на Toyota Тецуя Тада относно възможността за съвременно MR2 и с кой автомобилен производител биха искали да работят, за да се случи това.

„Porsche!“, в отговор възкликва Тада. Което според нас наистина би бил перфектния партньор за компактен спортен автомобил със средно-разположен двигател.

Японският производител познава добре партньорствата, както споменахме по-горе. Тъй като пазарът на спортни автомобили бавно намалява през последните години, Toyota показа, че един от начините да се произвеждат такива коли, е сътрудничеството с друг производител. Така се споделят разходите за изследвания, разработки и производство. На теория е абсолютно възможно Porsche да участва при създаването на MR2.

Тада не сподели нищо повече за MR2, но и това, което каза, е достатъчно. Porsche Boxster и Cayman са чудесни автомобили и няма да се разсърдим, ако помогнат на MR2. Все пак трябва да се знае какво мислят и във Вайсах.