С какво се отличава Huracan EVO спрямо LP 610-4

Huracan EVO

Въпреки че Huracan EVO няма много повече мощност в сравнение с предшественика си, новият модел трябва да бъде по-добър в сравнение с LP 610-4.

Обърнете внимание на статистиката на оригиналното Lamborghini Huracan, което излезе през 2014 г .: време за ускорение от 0 до 100 км/ч. – 3,2 секунди; максимална скорост над 325 км/ч; стандартни въглерод-керамични спирачки; опционално променливо управление и адаптивно окачване.

Когато Lamborghini пусна за пръв път Huracan LP 610-4, той бе обявен за идеалния съперник на 911 Turbo, екзотичен суперавтомобил, подходящ за ежедневна употреба за разлика от Gallardo.

На хартия едва ли можете да поискате повече. Това е 3-секунден суперкар с ултра-агресивен външен вид, задвижване на всички колела и изненадващо удобен интериор.

Четири години по-късно рецептата е същата. Той е абсолютно идентичен, с изключение на това, че подобренията трябва да помогнат срещу новото Porsche 911 Turbo, или дори актуализираното Audi R8, което е най-подобният на Huracan автомобил.

Започвайки с дизайна, няма нищо коренно различно отпреди. EVO идва с нов преден спойлер, по-големи Y-образни въздушни отвори, нови джанти, нови странични въздушни отвори, двойна изпускателна система като на Performante и вграден спойлер. Ако предният край не изглежда толкова различен, задната част със сигурност се откроява като „по-натоварена“ от визуална гледна точка.

Интериорът обаче е много по-колоритен. Определено можете да персонализирате новия Huracan EVO с много повече детайли, отколкото с LP 610-4, и да получите по-луксозна кабина – да не говорим за 8,4-инчовия сензорен дисплей, монтиран в центъра на конзолата, система за разпознаване на жестове, Apple CarPlay с интеграция на смартфон, свързана сателитна навигация и още.

Въпреки това дизайнът на волана и перата са същите, което може би е малко разочароващо.

В крайна сметка няма съмнение, че новият Huracan EVO е технически по-добър автомобил от оригиналния Huracan. Не и заради външния си вид. Разликата от 30 к.с. също не е много впечатляваща. Въпреки това, EVO идва с управление на задните колела, подобрена система на окачването, модернизирано задвижване на всички колела и по-добро управление, което означава, че трябва да е много по-забавен за шофиране.