Построяването на трак кар почти винаги включва купища мощност, купища гуми, реконструкции на купето и какво ли още не, за да може да сме технически конкурентни на пистата. Нужно ли е обаче да се стига до крайности, ако все пак основната ни цел на трасето не е гонене на рекорди?

Вижте тази Honda Civic 6 генерация хеч. Единственото по-специално в нея е редкият син цвят и готините Spoon уреди. Собственикът е оставил външния вид недокоснат… е, разбира се, ако не броим крилцето отзад и липчето под предната броня. Дори под капака няма да видите мотор от B-серията. Там все още седи 1.4 литровият мъник, който е минимално пипнат, за да извади 110 к.с.

За по-незапознатите ще подчертаем, че това всъщност е най-слабият двигател, монтиран в Civic 6-та генерация?

И в този ред на мисли е редно да се запитаме – какво си представя този пич, че може да направи с мощност от 110 к.с. на писта като Нюрбургринг (защото колата там е снимана) ? Ами истината е, че времето му е под 9 минути и 30 сек., което е ултра впечатляващо.

Дали олекотяването до под 1000 килограма има заслуга за това или пилотът е чудовище? Не знаем! Но признаваме, че това е един изключително приятно балансиран между цена и резултат трак проект!