porsche 911 gt3 rs

Ок… може би вече ви е ясно, че на Фестивала на скоростта в Goodwood можете да видите абсолютно всичко. В последните дни ви разказахме за безпилотната спортна кола RoboRace, за косачката на Honda със 190 к.с. и дори видяхме за първи път в действие новата Toyota Supra или поне маскираната и предпроизводствена версия. Но това което сега ще ви покажем е от ново ниво – състезание между най-бързия дрон в света и един от голиатите на автомобилните писти – Porsche 911 GT3 RS.

Първо малко предистория. Екипът стоящ зад дрона е съставен в партньорство от отбора XBLADES (да, съществуват отбори и шампионати за състезания с дронове!) и производителя на летящите машинки Wingcopter. Те разбиха световния рекорд миналата седмица като поддържаха двупосочна средна скорост от 240.06 км/ч.

Разбира се постижението е документирано с видео материал, който не е най-интересното нещо за гледане. Дори сниман през нощта с известна доза светлинни ефекти. Е, как да „облечем“ рекордното постижение на дрона в нещо интересно за феновете – разбира се, че като го изправим до любимото на всички Porsche 911 GT3 RS. И този път в изкачване на хълма. Кой печели? Вижте клипа !