Супер запазена Mazda RX-7 се продава за 100 хиляди долара

RX-7

Тази Mazda RX-7 Touring от 1994 е изминала само 7402 км и респективно достига космическа цена в Bring A Trailer.

Не е тайна, че много японски спортни автомобили от 90-те години увеличават цената си и намирането на запазена RX-7 като тази, е много трудно. Следователно не е изненадващо, че само няколко часа след пускането на обявата, цената на колата достигна 40 000 долара.

Търгоецът отбелязва, че спортният автомобил не е ползван от предишния собственик цели 12 години. Автомобилът е претърпял скорошно обслужване. Това включва смяна на маслото и масления филтър, нови свещи и нов акумулатор. Резервоарът е зареден с пресен бензин.

Една от най-хубавите характеристики на тази RX-7 е боята Montego Blue Metallic, която изглежда почти недокосната и без никакви сериозни поражения, които може да очаквате от 25-годишен спортен автомобил. Тъй като това е Touring
модел, той включва фарове за мъгла, шибедах на покрива и задна чистачка. Автомобилът също така е оборудван с фабричен заден спойлер и не е претърпял нито една външна модификация.

Отвътре кафявите кожени седалки остават в топ състояние и съответстват цветово на стелките. Аудиосистемата е Bose Acoustic Wave, която е заводски монтирана.

Задвижването на RX-7 пристига от сладкия 1.3-литров роторен двигател със секвенциално турбо. Той осигурява 255 к.с. при 6500 оборота в минута и 294 Nm въртящ момент при 5000 оборота в минута. Тази мощност се изпраща към задните колела чрез 5-степенна механична трансмисия и диференциал с ограничено приплъзване.