Суперавтомобили от Bertone? Не съвсем

Bertone

Това, което гледате, са две суперколи, наречени Bertone Dianchè BSS GT Cube и Bertone Dianchè BSS GT One и не, те не идват от прочутата италианска компания за дизайн. Това е непозната компания с големи амбиции.

Компанията-майка на Dianchè, Flymove, наскоро получи лиценз за използване на името Bertone от AKKA Technologies, компанията, която закупи правата за известното име. BSS GT Cube и BSS GT One носят името Bertone, но дотам връзката свършва.

Flymove разкри прототипите на двата електрически суперкара на живо на ексклузивно събитие в Милано, Италия в края на миналата година и публикува редица подробности за дуото.

За начало, базовото BSS GT One разполага с електрически мотор на всяка ос и доставя комбинирани 400 к.с., докато BSS GT Cube ще предлага до 800 к.с. Flymove казва, че това ще е достатъчно за време до 100 км/ч. за 2.2 секунди и максимална скорост от 350 км/ч.

BSS в името на двата модела означава Battery Swap System или система за смяна на батерията, която Flymove са разработили. Почти идентична със системата за смяна на батерията, която Tesla пробва преди няколко години, технологията не разчита на станции за зареждане, а просто включва станции с батерии, където може да се смени празна за пълна. Tesla не можа да превърне такава система в реалност, така че не е ясно как Flymove възнамерява да го направи.

Компанията твърди, че ще изгради само девет броя от BSS GT Cube и BSS GT One и че доставките ще започнат в началото на 2020 година.