Студенти на Skoda създадоха Sunroq Convertible Crossover Concept

Sunroq

От всички ниши, които са се появили на автомобилния пазар, кросоувър кабриолетът все още е сред най-редките. Имахме Nissan Murano CrossCabriolet и Range Rover Evoque Convertible. Сега можем да добавим още един – Skoda Sunroq … и веднага да го премахнем от нашия списък. Тъй като това е единична бройка.

Построен от екип от 23 ученици в професионалното училище на Skoda в Чешката република, Sunroq се основава на Karoq. Но както виждате, няма покрив.

Студентите го завършват като част от почти целогодишен проект – пети поред от „Azubi Car“ произведения, следвайки подобни проекти като Citijet, Funstar, Atero и Element. Студентите оставиха четирите врати и изработиха нова задница (тъй като съществуващата е закачена на покрива, който са отрязали).

Също така Sunroq запазва стандартното оборудване на Karoq – включително и неговия 1.5-литров 4-цилиндров двигател. Така ще стигнете до 100 км/ч. за 8.4 секунди и ще достигнете максимална скорост от 204 км/ч. С вятъра, който минава през петместната кабина, сме сигурни, че ще се чувствате много бързи.

„Началната фаза беше възможност да седнем с професионалистите на Skoda“, каза един от учениците при разкриването на готовия продукт. „Макар че не беше съвсем просто, за нас беше много конструктивно. И какъв беше най-важният урок, който научихме? Определено изкуството да разсъждаваш, което със сигурност ще бъде много полезно в бъдеще. Вижте как се създава този концепт във видеото.