Стоковият двигател на новата Supra ще може да издържи 1000 коня

Supra

Със стартиралите доставки на Supra 2020, тунинг компаниите започнаха да получават запитвания за новия модел и запретнаха с радост ръкави.

Един от големите въпросителни около Supra от последно поколение е свързан с нейния двигател на BMW. Главно се пита дали той ще бъде подходящ наследник на известния 2JZ от предишното поколение.

Това видео на PapadakisRacing доказва, че B58 наистина е много добре построен и може да се справи с екстремни количества мощност.

Тунерът планира да вземе стандартния 3,0-литров турбо 6-цилиндров агрегат на Supra, който изпомпва 335 к.с. и да го засили до поне 1000 коня. За да видят дали блокът на двигателя и коляновият вал могат да се справят с толкова голяма мощност, тунерите закупиха изцяло нова Supra и се заеха с мотора.

BMW произвежда B58 от 2015 г. и той вече се е доказал като лесен и надежден за промяна. Не се съмняваме обаче, че с теглото и тунинг потенциала на Supra, интересът към него ще нарасне бързо, а пакетите с модификации скоро ще наводнят пазара.

Тазгодишното шоу SEMA се оформя като едно от най-запомнящите се през последните години, тъй като очакваме да видим десетки модифицирани модели, някои настроени за дрифт, други с отличителни боди китове, а неизбежно редица от тях ще идват с феноменални нива на мощност.