При абсолютно перфектни условия сме виждали как McLaren 720S ускорява по-бързо от почти всяко друго превозно средство с четири колела. Може ли Porsche 918 Spyder да бъде добавен към този списък?

Брукс от DragTimes неотдавна донесе своя оранжев 720S на ъстезание по 1/2 миля във Флорида, за да види как британският суперавтомобил ще се справи с добре познатия Porsche 918 Spyder.

Събитието се проведе на самолетна писта и въпреки че голяма част от гумата беше оставена на стартовата линия, пистата имаше много по-малко сцепление, отколкото нормална драг писта. В действителност на McLaren му отне цели 5.1 секунди, за да достигне 100 км/ч по време на първия пробег заради завъртане на колелата.

Когато се сблъска с немският хиперкар със задвижване на всички колела, Брукс изстреля перфектно своя McLaren, но все пак, изпращането на приблизително 700 к.с. на задните колела винаги ще има ограничения.

Следователно, 918 имаше предимство пред 720S на старта. Интересното е, че разликата в скоростта бе само 1 миля в час, което показва, че McLaren може да поддържа темпото с хипер-кола.