Не е нужно Kia Stinger да се доказва пред големите имена на 1/4 миля, за да се нарече истински „GT“, но не боли да се пробва.

Ако търсите опонент, Ford Mustang GT може да не е подходящият избор, въпреки че споделя същото „Grand Tourer“ означение с Kia, но е подходящ за теста на драг пистата.

V8-макът на Mustang е масивен с 5.0-литров двигател, докато Kia идва с 3.3-литров турбо V6. В Австралия, където се проведе това състезание, Mustang GT разполага с 410 к.с. и 530 Nm въртящ момент.

Междувременно V6 двигателят на Stinger произвежда 365 к.с. и 510 Nm. Както виждате, на хартия, разликата не е толкова голяма, колкото някои от вас може би първоначално са си помислили.

Всъщност техните времена 0-100 км/ч. са почти идентични, като Mustang се справя за 4,8 секунди, а Stinger за 4,9 секунди, така че всичко вероятно ще се сведе до сцепление, смяна на предавките и съотношението мощност-тегло. Също така, Mustang има ръчна скоростна кутия, което може да е недостатък.

В края на краищата, очаквайте една равностойна битка, с не толкова голяма разлика на 1/4 миля. Победителят прекоси финала за 12,83 секунди, а втория за 13,32 секунди.