Това е малко странна битка. В единия ъгъл имаме баварски гигант с 600 к.с. и V12 двигател, а от другата страна е „напарфюмиран“ Passat.

Тестът няма да е много справедлив, но поне ще е забавен. Така че нека видим BMW M760Li срешу Skoda Superb 280.

Във видеото двата автомобила минават през няколко различни дисциплини. Изпитването не е с цел да ги противопостави, просто е направено за забавление.

Първото препятствие е познатия ни драг рейс. BMW M760Li разполага 6.6-литров  V12 двигател с две турбини и мощност от 600 к.с. и 800 Nm въртящ момент. Skoda Superb 280 има само 280 к.с. И двете лимузини разполагат със задвижване на четирите колела, но Skoda- та е по-лека. Дали това ще и помогне да остане наравно с германеца.

При следващото състезание BMW-то кара с постоянна скорост и Skoda Superb минава покрай него. След това то трябва да я догони, за да спечели.

Автомобилите са сравнени и по шумоизолация и вибрации. Все пак BMW M760Li е луксозна лимузина, а Skoda Superb 280 е преоблечен Passat, така че веднага става ясно кой е спечелил и тук. Видеото е с цел забавелние и няма как реално да сравнява несравними автомобили. Все пак разликата в цените също е колосална, така че е повече от ясно, че германецът ще превъзхожда Skoda-та.