Показаното бяло BMW M5 е успявало да победи много съперници. Така че очаквахме 4.4-литровият V8 с две турбини под капака да е малко повече от обявените 750 к.с.

В края на краищата, как можем да си обясним скоростта на този четириместен седан за такива кратки разстояния? Днес то се изправя срещу още един впечатляващ звяр, който определено не принадлежи на драг пистата.

Става въпрос за Mercedes-Benz S63 AMG. Това е по-стар модел, отпреди да започне истинската лудост на Mercedes-AMG. Той също така използва различен двигател от последното въплъщение на S63, но това все още е V8 с две турбини. Въпреки че конските сили са значително по-малко, във видеото се твърди, че те са малко над 600 к.с.

От другата страна на пистата имаме един от най-бързите M5 модели, които някога сме виждали – кола, която успя да победи доста суперавтомобили. Собственикът твърди,че моделът е над 750 к.с., но смятаме, че тази цифра може да е занижена. Състезанието изглежда малко странно сякаш М5 има някакви проблеми със сцеплението.

Също така трябва да отбележим, че S63 показва сериозна скорост, въпреки напредналата си възраст и по-ниска мощност в сравнение с М5. Със сигурност той изглеждаше фаворита, но M5 отново показа, защо толкова силно впечатлява.