Невероятно е това, което някои тунери могат да изкарат от 3-литровия 6-цилиндров двигател, който диша в BMW M4.

Въпреки равнодушния си дебют, S55 двигателят продължава да показва невероятни резултати. 3-литров агрегат, способен на 750 к.с., в шосеен автомобил, е впечатляващ, без значение какво мислите. Благодарение на тази мощ M4 успя да се пребори с Mercedes-Benz SL 63 AMG.

Трябва да отбележим, че макар M4 да е силно модифициран, и SL63 също не е във фабричен вид. 5.5-литровият V8-мак под предния капак сериозно надхвърля заводската си мощност. Вместо 585 к.с., AMG-то произвежда около 750 к.с., подобно на съперника си.

Но докато SL63 ползва 5.5-литров агрегат, BMW-то се справя с почти половината на това. С 250 к.с. на литър то е истинска ракета. Това се вижда и от клипа. Друг важен фактор, влияещ на резултата е и теглото.

Докато M4 разполага с 4 седалки и е по-практичния автомобил, сгъваемият твърд таван добавя сериозни килограми към Merc-a. Разликата е от близо 200 кг в полза на бавареца. Забелязва се и разлика в уменията на шофьорите. Този в SL63 със сигурност обърква една предавка и по този начин съвсем логично губи надпреварата.