BMW и Audi се надпреварват от десетилетия и тяхното съперничество е родило едни от най-великите автомобили. Битката продължава и до ден днешен и изглежда, че двете баварски компании са се вкопчили по-здраво от всякога. Днес ще покажем видео, в което ще се изправят двете им най-малки купета – M2 и RS3.

Ако трябва да сме честни, двата автомобила са доста сходни на хартия. Що се отнася за външния им вид нещата са малко по-различни. Докато Audi RS3 се предлага в две версии – хечбек и седан, то BMW M2 е купе. Топ хечбекът на мюнхенци – M140i по-скоро би се изправил срещу S3. От своя страна Audi TT RS би било по-подходящ противник на M2, но все пак да не забравяме, че споделя едни и същи основи с RS3.

Оставайки казаното назад, двата модела се съревновават по отношение на представяне и усещането от шофиране. Точно това ще докажат и момчетата от Cars в клипа. На лице са и други основополагащи разлики между двете. Докато Audi RS3 е със задвижване на всички колела, то при BMW M2 то е само към задните гуми. Освен това купето от Мюнхен може да бъде поръчано и с 6-степенна ръчна скоростна кутия, което се случва все по-рядко в наши дни.

По отношение на мощността, Audi-то превъзхода със своя 2.5-литров 5-цилиндров турбо агрегат, способен на 400 к.с. При M2 мощността е само 370 к.с. При въртящия момент Биймърът догонва поради по-големия си 3-литров мотор и пълното развъртане на турбото. Оставяме ви да прецените коя от двете машини се представя по-добре и е по-забавна за каране.