На старта: 750 HP BMW M5 срещу McLaren 570S Coupe

Не се измаряме да ви представяме драг състезания между несъвместими машини.

Днес отново имаме BMW – M5 със 750 к.с. под капака. Този автомобил е мерил сили с Ferrari 458 Italia и познайте, сразил го е. Такива сравнения между четириврати луксозни седани и спортни коли винаги са интересни. Ferrari-то все пак е по-стар модел, но днес съперникът е далеч по-нова бегачка – McLaren 570S Coupe.

McLaren 570S Coupe е най-евтиният модел на марката, който можете да си купите днес. Въпреки че отстъпва по всички параметри от P1, той е създаден с цел да е доста по-земен. Mclaren-ът е истинска суперкола и нейният най-голям съперник е Porsche Turbo S.

Спортистът идва с 3.8-литров V8 двигател, който е бил разработен за P1. Тук обаче цифрите са по-малко впечатляващи – 570 к.с. и 600 Nm въртящ момент. Монококът му  от карбон му позволява да е доста лек – едва  1313 кг. Купето притежава много бърза 7-степенна автоматична скоростна кутия и с нейна помощ ускорява до 100 км/ч. за едва 3.2 сек.

От другата страна на пистата имаме голям луксозен четириврат седан. Той събира преспокойно 5 човека, заедно с багажа им. Баварецът разполага с 4.4-литров V8 с два турбокомпресора и е настроен да развие 750 к.с. В синхрон с мотора работи и 7-степенна трансмисия с два съединителя, която изпраща цялата мощ към задните колела. Освен това M5 тежи с близо половин тон повече от McLaren-a. Нека видим как ще се справи в клипчето по-долу.