BMW M2 е луда дрифт машина, но могат ли съперниците му, а именно Audi RS3 Sedan и Mercedes-AMG A45, да се присъединят към удоволствието от плъзгането?

Трудно е да се каже, но за щастие, момчетата от Cars.co.za се пробваха, опитвайки се да дрифтират двете машини по хлъзгава настилка.

За разлика от BMW M2, което е със задвижване на задните колела, Mercedes-AMG A45 и Audi RS3 седан са подпомогнати и с предаване към предните колела и идват с AWD, за да им помогне да се справят с цялата си мощ.

Хот хечът на Mercedes е само с 18 к.с. и 5 Nm въртящ момент спрямо Audi RS3, който пък идва с допълнителен цилиндър. Въпреки това, на хартия няма разлика между двете, тъй като A45 се нуждае от 4,2 секунди, за да стигне до 100 км/ч., а RS3 – 4.1, докато скоростта е електронно ограничена при 250 км/ч. и за двата модела.

Така че, със сигурност голяма част от тази мощност ще доведе до презавиване или недозавиване, а ако пилотът знае какво прави, предполагаме, че двата автомобила ще поднесат, но гледането на видеото е единственият сигурен начин да разбирам.