Старото Audi RS 6 Avant изглежда елегантно до бруталното нови комби

RS 6

Вчера Audi представи новото поколение RS 6, което изглежда направо жестоко. Освен всичко друго, ще се предлага и в САЩ!

Audi RS6 имаше три славни модела през годините – C5, C6, C7. Всеки един от тях бе по-мощен и по-бърз от предходния, да не говорим за по-технологично усъвършенстван. Такъв е случаят и с последното RS6 Avant, въпреки че на хартия, то не е значително по-бързо от предшественика си.

Красотата еволюира в агресия

RS 6

Що се отнася до предишния C7 RS6 Avant, той визуално се възприе добре. Новият модел, макар да е верен на ДНК-то на Audi, се отличава с различен дизайн, който добавя много остри линии и ъгли. Видът му сякаш крещи на всички наоколо и го представя, готов да атакува всеки, дръзнал да го доближи. Браво Audi, това е ново и със сигурност ни допада!

Решетката е доста по-изразена, а какво да кажем за страничните отвори. Капакът сякаш е настръхнал, а задният дифузьор е коренно променен. Купето му е по-широко с 40 мм от всяка страна, благодарение на калниците.

Можем да сравняваме RS6 Avant 2020 и да се чудим дали изглежда по-добре от своя по-елегантен и фин предшественик с часове. Важното е, че Audi вярва, че това е видът, който трябва да има новото комби и, о боже, със сигурност са се справили добре!

Числа, мощ и наследство

На хартия, безспорно новият модел е по-способен. 2020 RS6 Avant се задвижва от 4.0-литров V8 двигател с две турбини и предлага 592 к.с. и 800 Nm въртящ момент. Чрез 8-степенния автоматик и quattro системата, 100 км/ч. се достигат само за 3,6 секунди.

По-старото C7 RS6 Avant идваше с аналогично задвижване, но мощността стигаше само до 553 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Това беше достатъчно за време до 100 от 3.9 сек. Версията RS6 Avant Performance беше малко по-способна благодарение на 597-те к.с. и 750 Nm и се нуждаеше от 3,7 секунди.

Да се чуди човек, как всичко това може да се отрази в реална ситуация. Малко вероятно е да успеете да хванете разликата от 0,1 секунди или дори 0,3 секунди. Все пак, нека изчакаме първите тестове, за да си отговорим на въпроса!

И накрая, нека поговорим за технологиите, защото това е категория, при която новите модели винаги са пред предшествениците си. В най-новото RS6 Avant ще намерите новата MMI система с реакция от допир, както и Audi Virtual Cockpit клъстер със специални RS дисплеи. Те ще дават информация за всичко, което ви интересува или не толкова. Например налягане в гумите, въртящ момент, мощност, температура на маслото, налягане на турбото, време за обиколка, ускорение и g силите.

RS 6

Традиционните спортни черти се пренасят в интериора. Плоският волан, многото карбон и алуминиевите педали са задължителни. Но старата кабина не може да се конкурира с амбиентното осветление или 12,3-инчовият дигитален панел, 10,1 -инчовият дисплей за развлечения и 8,6-инчов долен дисплей за климатроника.

Новото RS6 Avant има по-дълго междуосие от C7 (2,928 мм срещу 2,915 мм), което означава, че пътниците отзад ще имат още по-голяма свобода. В същото време, мястото за глава също ще е оптимизирано, но ще трябва да изчакаме ревютата, за да знаем това със сигурност.

За финал, можем да кажем, че новото Audi RS 6 Avant иска ясно да заяви, че то е тук. То иска да покаже и да докаже, че комбитата не са само скучни семейни автомобили. Те също могат да ви счупят врата и да ви накарат да си носите пакет салфекти! Сигурни сме в това!