рено формула 1

Renault вярва, че Формула 1 трябва да зачита отборите производители като „основни играчи“ поради по-големия си принос за шампионата

Президентът на Renault Sport Джером Стол вярва, че идва „нова ера“ за Формула 1, след като спортът има нов собственик в лицето на Liberty Media. Той заяви, че френската фирма се стреми да заеме централна роля в изграждането на бъдещето. В дискусии с новия собственик са обсъдили темите за работа по повишаването на популярността на шампионата.

„Ние трябва да отворим нова ера с Liberty Media, те наистина са готови да направят нещо различно. Не знам какво ще бъде, но искам да се разглеждаме като основните играчи за това нещо.“ -заяви още Стол.

“ Без производители като Мерцедес, Ферари, Хонда и нас – защото ние сме единствените, които инвестират пари в разработката на двигателите, това шоу няма да съществува“

Отборите във Формула 1 в момента са „заключени“ в сделки до 2020 година. Джером Стол смята, че трябва да започне обсъждане на бъдещи планове, които да преразпределят правата и да стимулират малките отбори.