Автомобилният спорт е изключително скъпо удоволствие и спонсорството е неотлъчна част от него. Но намирането на фирми, които да ви партнират по пътя към победата е нелека задача и понякога се налага да мислите доста креативно, когато настъпи момента на отчаяние.

Колегите от Jalopnik са подготвили страхотна колекция от най-забавните и странни случаи на спонсортво срещани в автомобилните състезания. Постовете са изпратени от техни читатели и вървят с коментар към тях.
Настанете се удобно и се радвайте на факта, че не сте зад волана на някои от брандираните автомобили.

‘Изглежда, че не носим нищо’

За тези, които не схващат Underalls e марка за женски чорапи и бельо. E-Z Wider пък произвеждат хартийки за свиване на цигари.

спонсорство спонсорство

‘Твърдият отбор’

Тук няма какво да обясняваме – всичко го пише на задния калник. Човекът изпратил тази снимка обяснява „Бях на 5 когато тази кола уастваше на пистите. Бях на 5 и когато научих какво е „Виагра“.“

спонсорство
Снимката е от видео игра, но действително така е изглеждал автомобилът

‘Това е горещо!’

Колкото и да не ви се вярва Парис Хилтън е бил основен спонсор на отбора в Blusens 125cc в сезон 2011 на MotoGP. Първата снимка е на демо модела, а втората на реалната реклама „въртяла“ по пистата. Единият състезател – Маверик Виналес дори завършва трети в класирането (с Парис Хилтън между краката си). 😀

спонсорство спонсорство

„И аз искам да съм бърз“ 

Това всъщност е ново ниво на идеен брандинг. Рики Бобайд е пилот в отбора на Финикс Рейсинг, който не успява да намери спонсори за етапа в Таладега. Така че състезателят решава да облепи колата по начин, който да привлече вниманието на Фондацията на въоръжените сили. На задната броня буквално пише „И аз искам да съм бърз“, a на капака е изписан призив за дарение от $5.

спонсорство спонсорство

‘А знаехте ли, че АББА са били спонсори на отбора ATS през 81-ва?’

спонсорство

‘Зина – принцесата войн, пък подкрепя Tyrrel през 1997 и 1998 година’

спонсорство

‘Bin Laden Enterprises’

Известна строителна компания, която още функционира в Дубай и останалите Емирства спонсорира Williams през 79-та година. И, да … бизнесът е на фамилията Бин Ладен, за която си мислите.

спонсорство

‘Star Wars във Формула 1’

През 2006 година Ред Бул носи логото на култувата фантастика по време на GP Monte Carlo. За съжаление силата не е с Дейвид Култард и Витантонио Лиудзи и те отпадат от надпреварата.

спонсорство

‘Майките обичат Boudreaux’s’ – е написал човекът изпратил тази снимка.

Boudreaux’s Butt Paste, както можете да се сетите от името, е известен бранд правещ бебешка пудра. Предполагаме, че таргета на рекламата спонсорство е главно от току-що оформили се родители.

спонсорство

‘Със сигурност „няма да ви се смеят колегите“‘

спонсорство

‘Няколко розови пантери’

‘Mark Dorcel/Claire Castel в битката за Дакар’

Френско порно студио и една от актрисите в него

спонсорство

‘Още един бранд за възрастни, чието име сигурно сте чували… или виждали’

спонсорство

‘Накъде без предпазни средства ?’

спонсорство

‘И след Парис Хилтън липсваше само Ким Кардашиан като спонсор… Ето я!’

Американският модел спонсорира отбора Tommy Baldwin Racing, а дебютното представяне на колата се случва на Свети Валентин. Розовият NASCAR автомобил с номер 36 се пилотира от късметлията Майк Блис по време на сериите Sprint Cup Las Vegas.

спонсорство

спонсорство

‘И разбира се култувият случай, отново от Nascar, с колата спонсорирана от играта FarmVille’

‘Dogecoin / Догикойн’

Със сигурност сладката опулена муцунка на това Акита ину ви е позната от меметата в Мрежата. От там набра популярност, но в последствие се превърна в лого на проекта Dogecoin – криптовалута за онлайн разплащания. Компанията събра над 50 000 долара за спонсорство на пилота Джош Уайз и разбира се колата му бе облепена с физиономията на известното кученце.