Собственичка на Hyundai Elantra измина 1 милион мили за 5 години

Elantra

Типичният американец изминава средно 14 000 мили (22 530 км) годишно, но Фара Хaйнес е далеч от средното ниво.

Тя е шофьор за доставки от Канзас, която изминава приблизително 200 000 мили (321 868 км) всяка година, като доставя авточасти и други продукти. Хайнес кара толкова много, че след само пет години тя наближаваше 1 милион мили (1 609 344 км) със своята Hyundai Elantra.

Тъй като повечето цифрови показатели достигат максимално 999 999 мили или респективно 1,609,342 км., Hyundai решава да създаде специална емблема за 1 милион мили и да я добави към километража, преди той да се върне на 0 мили. Емблемата, създадена за Хайнес се превръща в OEM част, която е достъпна за всички клиенти на Hyundai, които са изминали над 1 милион мили (1,609,344 км).

Elantra-та на дамата все още използва оригиналния си задвижващ механизъм, а главният маркетинг директор на Hyundai Motor America Дийн Еванс заяви, че постижението е доказателство за качеството на компанията. Както отбелязва той, „Достигането на един милион мили с първоначалната задвижваща система само за пет години е изключително рядко и невероятно постижение“.

Постижението е толкова впечатляващо, че дори Hyundai са били малко скептични. Те са толкова изненадани, че са провели няколко теста, за да потвърдят достоверността на километража й, а след това инженерите проверяват номерата на двигателя на автомобила, окабеляването и тампоните на мотора. Компанията дори иска сервизните документи.

След като всичко е проверено, Hyundai решава да възнагради Хайнес за нейната лоялност. В резултат на това те я изненадаха с нова 2019 Elantra, докато тя си вършеше работата.

Според рекордьорката „Моят Hyundai е страхотна кола“ и ключът към постигането на  милион мили е „да се отдаде приоритет на редовната поддръжка и да имате качествено превозно средство за начало“.