Снимка на вероятно BMW M3 или M4 оставя смесени чувства у нас

M3

Още през септември по време на автомобилното изложение във Франкфурт, BMW шокира феновете си, като представи автомобил, чиято предница буквално хвърли в ужас феновете на марката.

Наречен Concept 4, моделът се открояваше с гигантски бъбреци, по-големи дори от тези на най-новия фейслифт за 7-ма серия или X7. Сега изглежда доста вероятно тази нова решетка да си проправи път в M3, а вероятно и M4.

Всички се надявахме това да се случи, но от BMW явно вече са решили. Това изображение на G80 M3 идва от същия източник, който показа задния край на автомобила преди няколко дни.

Това изображение изглежда правдоподобно, още повече, че съответства не само на дизайнерската философия на Concept 4, но и наподобява дизайнерските линии на камуфлажирано G80 M3, заснето преди няколко месеца.

Тъй като решетката е напълно различна и по-изразена, дизайнът на фаровете също е променен – по-остър, подобен на този на Concept 4.

Все пак нека не изпадаме в паника, тъй като хубавото при излизането на чисто ново M3 е неговото представяне. Макар че вероятно няма да сложи същата усмивка на лицето ви като емблематичното E46 M3, изцяло новият модел със сигурност ще бъде най-добрата 3-ка, което означава, че ще бъде и най-бързата.

Съобщава се, че мощността ще идва от същия 3.0-литров 6-цилиндров TwinPower Turbo агрегат, намиращ се в кросоувърите X3 M и X4 M. Според шефа на BMW M Маркус Флаш, базовото M3 ще притежава респектиращите 473 к.с., докато Competition-а ще се възползва от 503 к.с.

Очаква се G80 M3 да направи своя публичен дебют в средата на 2020 г.

M3