Повечето шофьори не се радват на зимата, тъй като студеният сезон обикновено поражда главоболие за тях.

Чистенето и подготвянето на автомобила отнема повече време, рискът от злополука е много по-голям, предимно дължащ се на лоши пътни условия. А разходите през зимата, свързани с поддържането на колата са по-високи.

Независимо от това, има един аспект от зимата, който доста шофьори обичат: дрифт на сняг. По същество зимата прави дрифтът достъпен за всеки с кола. Тя също така го прави по-малко опасен, защото хората могат да въртят колите си с много по-ниска скорост, отколкото през лятото.

Това не означава, че тази дейност трябва да се извършва по обществени пътища, но понякога изкушението е твърде голямо, за да се противопостави човек.

Вижте например тази група от руски шофьори в град Уфа. Големият площад се е превърнал в любимо място за ентусиастите, готови да практикуват или да покажат уменията си. Проблемът е, че местната полиция не одобрява тази инициатива и офицерите непрекъснато прекратяват това събитие.

В това видео, направено от камера за наблюдение, виждаме събиране на повече от 30 автомобила по време на дрифт състезание. То бе прекъснато от полицейски служители на КАТ, които спряха двама шофьори, за да проверят документите им.

В знак на протест останалите шофьори започват групово плъзгане точно пред полицията. Повече от дузина коли започват синхронен дрифт, а все повече полицейски части пристигат междувременно. В крайна сметка полицията успя да сложи край на шоуто, като се обади на снегорин, който започна да покрива „площадката“ с пясък и сол.