Ако в момента случайно сте се вгледали в празния кош на колата ви за идиотски изцепки, чудейки се какъв двигател да набутате там, мисля че имаме перфектното решение за вас. V12 от Ferrari как ви се струва?

Без майтап! Световноизвестната аукционна къща RMSothebys обяви в листите си, за предстоящия търг в Париж на 5 февруари, че ще бъде изложен почти чисто нов двигател от ранен прототип на Ferrari FF. Той е работил в период на само 12 000 км и е напълно функциониращ.

„Това го прави идеален за проект или резервна част“ казват от аукционната къща. Ако сте тотални фенове на големите V12-таци, има вариант да го поставите в ъгъла на хола си като експонат, който да кара гостите ви да остават с отворена уста. За целта моторът идва със специална поставка.

И тъй като това не е двигател, който можете да видите всеки ден да се продава в eBay, цената му, логично, се очаква да удари екстремни числа.

В купето на Ferrari FF 6.3 литровият V12 осигурява мощност от 651 к.с. и 680 Нм въртящ момент. Оборотите се развихрят до 8000 в минута, с което предшественикът на GTC4Lusso успява да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди, до 200 за 11 сек. и приключва стрелката на скоростомера с достигането на 335 км/ч.